MauriKokkonen

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 10 min 52 s sitten

Jyväskylän MM-ralli palaa elokuulle

13 min 18 s ago

Rallin MM-sarjan Suomen osakilpailu järjestetään ensi vuonna jälleen elokuussa. Kisa ajetaan 1.-4. elokuuta.

Vuosina 2016-18 Jyväskylän seudulla kisattiin heinäkuun lopulla. Paluu elokuulle on järjestäjien mieleen.

Li Andersson: ”Käsittämätön ajatus – Olen järkyttynyt Juha Sipilän demokratiakäsityksestä”

2 tuntia 22 min ago

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Li Andersson on pääministeri Juha Sipilän (kesk) kanssa jyrkästi eri mieltä hallituksen tiedonannon vaikutuksesta ay-liikkeen oikeuteen lakkoilla.

Sipilä totesi viikonloppuna Ylen haastattelussa, että jos hallituksen työllisyyspolitiikka ja esitys irtisanomislaista saavat eduskunnan tuen keskiviikon luottamusäänestyksessä, ei poliittisten lakkojen pitäisi jatkua. ”Eduskuntaa vastaan ei pitäisi lakkoilla”, Sipilä linjasi pääministerin haastattelutunnilla.

Teollisuusliiton Aalto: Sipilän ilmoitus ei merkitse mitään – Uusista työtaistelupäivistä ilmoitetaan pian

3 tuntia 14 min ago

Juha Sipilän hallituksen siirto tuoda irtisanomisten helpottaminen pienissä yrityksissä eduskuntaan hallituksen tiedonannon avulla ei vakuuta Teollisuusliiton puheenjohtajaa Riku Aaltoa.

Teollisuusliiton hallitus on koolla jälleen perjantaina ja kokouksen jälkeen on tarkoitus ilmoittaa myös uusista päivämääristä työtaistelutoimille.

”Kyllä. Mutta en lähde vielä spekuloimaan, mihin ajankohtaan uudet toimet kohdistuvat. Katsotaan hallituksen päätökset ensin ja sitten sen jälkeen kerrotaan, mitä päätöksiä tehtiin”, Aalto sanoo.

”Auto- ja polttoaineveroja pitää säätää rajusti” – Ministeriltä 3 pakollista ilmastotekoa Suomelle

4 tuntia 30 min ago

Suomalaisia ilmasto-ongelmia ovat erityisesti lämmitys, autot ja lihansyönti, kirjoittaa sisäministeri Kai Mykkänen (kok) Puheenvuoron blogissaan.

Hänen mukaansa ilmastopaneeli IPCC:n tuoreen raportin hahmottelema ilmaston lämpenemisen aikataulu pakottaa Suomen näillä sektoreilla merkittäviin muutoksiin hyvin nopeasti. Mykkänen huomauttaa, että raportti heittää romukoppaan vanhan käsityksen ilmastotalkoista asiana, jota tehdään lapsenlapsia ajatellen.

Eduskunnan jättävä kokoomuskonkari lehdessä: ”Ihmiskunta menossa suoraa päätä helvettiin – tämä sukupolvi ykkösluokassa”

4 tuntia 51 min ago

Pitkän linjan kansanedustaja, entinen Lontoon suurlähettiläs Pertti Salolainen (kok) arvostelee Askel-lehden haastattelussa eduskunnan olevan luonnonsuojelussa täysin hedelmätön eli maho. Hän näkee ihmiskunnan kulkevan kohti tuhoaan.

Jyri Häkämies MustReadille: ”Hallituksen veto ei näytä toimivan – tilanne on erittäin huolestuttava”

5 tuntia 52 min ago

Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Jyri Häkämies pitää MustReadissa nykyistä työmarkkinatilannetta ”erittäin huolestuttavana”.

”Hallituksen veto ei näytä toimivan,” Häkämies arvioi lehdelle.

Eduskunta Sauli Niinistön jyrähdyksestä: ”Olisi ollut syytä lisätä sivulause”

6 tuntia 29 min ago

Eduskunnan pääsihteeri Maija-Leena Paavola kertoo Uudelle Suomelle, että tasavallan presidentti Sauli Niinistön perustuslakiasiasta antama lausuma käsiteltiin eduskunnan puhemiesneuvostossa viime torstaina.

Hyviä uutisia: Saimaannorppia on jo lähes 400

6 tuntia 46 min ago

Saimaannorppakanta on kasvanut jo lähes 400 yksilöön, kertoo maa- ja metsätalousministeriö. Ministeriön mukaan kannan kasvu on saatu turvattua. WWF korostaa silti, että laji ei vielä ole turvassa.

Kanta on kasvanut vakaasti vuodesta 2014, jolloin kannan kooksi arvioitiin noin 300 norppaa. Metsähallituksen arvion mukaan norppien talvikanta on kasvanut taas viime vuodesta 10–20 yksilöllä ja on nyt kooltaan 380–400 norppaa.

6 €/h-kokeilusta täysi pannukakku: ”Yksikään yritys ei ottanut ensimmäistäkään töihin”

7 tuntia 46 min ago

Rakennusliiton varapuheenjohtaja Kyösti Suokas palaa liiton blogissa alan kuuden euron tuntipalkan kokeiluun.

MLL: Dramaattinen kehityskulku käynnissä Suomessa – ”Leikkaukset kohdistuneet nuoriin ikäluokkiin”

8 tuntia 42 min ago

Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) asiantuntija Esa Iivonen toteaa, että vaikka lapset ja nuoret koetaan puheissa tärkeiksi, varhaiskasvatus ja koulutus ovat silti leikkauslistojen kärjessä.

Lasten, nuorten ja lapsiperheiden tilanne on monin tavoin hankala, Iivonen kirjoittaa MLL:n blogissa. Syntyvyyden osalta kehityskulku on dramaattinen.

Nyt tuli tiedonanto julki: Näin hallitus perustelee ”irtisanomislakia”

8 tuntia 52 min ago

Juha Sipilän (kesk) hallitus on antanut kiistellyn tiedonannon eduskunnalle työllisyyspolitiikkansa linjasta. Tiedonannosta keskustellaan eduskunnassa huomenna tiistaina ja siitä äänestetään keskiviikkona.

Tiedonanto on nähty keinona tuoda eduskunnan käsittelyyn ennenaikaisesti ehdotus laskea irtisanomiskynnystä pienissä yrityksissä. Ammattiyhdistysliike on vastustanut lakihanketta tiukasti ja eri liitot ovat käynnistäneet lakkoja ja työtaistelutoimia. Sunnuntaina Sipilä sanoi pääministerin haastattelutunnilla, ettei eduskunnan käsittelyä sovi työtaistelutoimilla vastustaa.

Pojittelua ja outo jihad-heitto – Ozan Yanar: ”En voinut uskoa korviani, niin naurettavaa”

9 tuntia 19 min ago

Vihreiden kansanedustaja Ozan Yanar kertoo kokeneensa nimittelyä ja pojittelua eduskunnan istuntosalissa. Yanarin mukaan eduskunta on ensimmäinen työpaikka, jossa häntä on koskaan pojiteltu.

Eduskunnan keskustelussa ulkoministeri Timo Soinin (sin) aborttikannoista ja kehitysyhteistyömäärärahoista Yanar oli huudellut väliin, kun vierestä kansanedustaja oli kääntynyt häntä kohti. Yanarin mukaan sinisten puoluesihteeri ja kansanedustaja Matti Torvinen nimitteli häntä pikkupojaksi.

Korkein oikeus hylkäsi valitusluvan – tuomio Asema-aukion pahoinpitelystä jää voimaan

9 tuntia 39 min ago

Korkein oikeus (KKO) on hylännyt valituslupahakemuksen liittyen Helsingin Asema-aukion pahoinpitelytapaukseen.

Hovioikeus tuomitsi aiemmin uusnatsijärjestö Pohjoismaisen vastarintaliikkeen PVL:n jäsenen Jesse Torniaisen kahden vuoden ja kolmen kuukauden mittaiseen ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Tuomio tuli törkeästä pahoinpitelystä.

Torniainen haki valituslupaa KKO:sta. Koska hakemus hylättiin, hovioikeuden tuomio jää voimaan.

Asema-aukion tapaus sattui syksyllä 2016. Uhri menehtyi viikko pahoinpitelyn jälkeen päävammaan.

Sasi Ylellä: Sipilän hallituksella historiallinen tehtävä – ”Aiemmin oli helppoa: markka devalvoitiin”

11 tuntia 21 min ago

Hallituspuolue kokoomuksen entinen kansanedustaja, puolueen eurovaaliehdokas Kimmo Sasi arvioi tänään Ylen Ykkösaamussa, että hallitus tuskin enää vetäytyy työtaisteluita aiheuttaneesta irtisanomislaistaan. Hallitus antaa työllisyyspolitiikastaan tällä viikolla tiedonannon eduskunnalle, joka äänestää työllisyyslinjasta ja hallituksen luottamuksesta.

Palkittu nuorisotyöntekijä: ”Pelkkä pojaksi syntyminen on syrjäytymisriski Suomessa – mikään hallitus ei ole tarttunut ongelmaan”

12 tuntia 7 min ago

Kotkalainen kaupunkipoliitikko ja Haminan nuorisotyöntekijä Hanna-Kaisa Lähde (vihr) peräänkuuluttaa Suomen päättäjiltä puuttumista poikien syrjäytymiseen. Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi palkitsi Lähteen perjantaina hänen työstään nuorten osallisuuden edistämisessä.

Kylmä suihku Angela Merkelille ­– painostetaan ulos?

12 tuntia 50 min ago

Liittokansleri Angela Merkelin liittolaispuolue kristillissosiaalinen (CSU) unioni menettää Baijerin maapäivillä ehdottoman enemmistönsä.

Vaalitulos on CSU historian huonoin. Myös sosiaalidemokraattien (SPD) kannatus romahti. Vaalien suurimmaksi voittajaksi nousee Vihreät.

CSU:n kannatus on putoamassa viiden vuoden takaisesta 47,7 prosentista 35 prosenttiin. Puolue on edelleen maapäivien suurin, mutta se joutuu nyt muodostamaan koalition kahden tai kolmen pienpuolueen kanssa.

Huuhkajilla kova panos Kreikka-ottelussa – Tampereella omituinen alkamisaika

14.10.2018 20:02

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue Huuhkajat kohtaa Kansojen Liigassa maanantaina Kreikan. Ottelu alkaa Tampereella Euroopan Jalkapalloliiton UEFA:n älynväläyksestä kello 21.45.

Suomi on voittanut Kansojen Liigassa kaikki kolme otteluaan 1-0. Unkari kaatui Tampereella ja Viro sekä Turussa että Tallinnassa. Jokaisessa ottelussa voittomaalista on vastannut Teemu Pukki.

Kreikka on lohkossa Suomen jälkeen toisena. Sillä on voitot alla Unkarista sekä Virosta. Vierasottelun Unkarissa Kreikka hävisi.

Heti lyttäys Juha Sipilälle: ”Perustelut sekaisin ja epädemokraattisia – kuulostaa temppuilulta”

14.10.2018 19:02

Sekä opposition edustajat että SAK:n edustajat ovat tyrmänneet pääministeri Juha Sipilän (kesk) kommentit ensi viikolla eduskunnalle annettavasta tiedonannosta ja sen seurauksista.  Tiedonanto koskee hallituksen työllisyyspolitiikka, jonka osa niin sanottu irtisanomislaki on.

”Jos eduskunta nyt linjaa sen, että tätä valmistelua jatketaan, niin kyllä se aika erikoista olisi, jos lähdetään eduskunnan linjausta vastoin jatkamaan poliittisia lakkoja ja työtaisteluja”, Sipilä sanoi pääministerin haastattelutunnilla sunnuntaina.

Uudet vaalit mainittu Ruotsissa: ”On vain kaksi vaihtoehtoa”

14.10.2018 15:20

Ruotsin maltillisen kokoomuksen eli moderaterna-puolueen puheenjohtaja Ulf Kristersson ei jatka yrityksiä hallituksen muodostamiseksi. 

Kristerssonin mukaan porvariallianssiin kuuluvat liberaalit ja keskusta eivät päässeet yksimielisyyteen hallitustyöstä. Hän tapasi sunnuntaina Ruotsin valtiopäivien puhemiehen Andreas Norlénin, joka nimittää uuden hallituksen muodostajan maanantaina. Hyvin todennäköisesti hallituksen muodostamista yrittää seuraavaksi sosialidemokraattien puheenjohtaja ja edellisen hallituksen pääministeri Stefan Löfven.

Nyt tuli Juha Sipilän perustelu - Yle: ”Otettiin käyttöön järein työkalu, mitä hallituksella on”

14.10.2018 14:40

Pääministeri Juha Sipilän (kesk) mukaan hallitus vie kiistan työelämäpolitiikasta eduskunnan keskusteluun ja äänestykseen, koska ”pienestä asiasta” on tullut suuri poliittinen kysymys, jonka vuoksi sivulliset kärsivät työtaisteluiden vaikutuksista.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat