MauriKokkonen

Myös Marco De Witillä on oikeus vaalirauhaan.

Olen parina viimeisenä päivänä seurannut SKE:n eli Suomen Kansa Ensin puolueen pitämiä vaalitilaisuuksia Tampereella keskustorilla ja Helsingissä narikantorilla missä äänessä on pääasiassa ollut puolueen puheenjohtaja Marco De Wit. Ja olen viimeiset kuukaudet aina ajoittain seurannut SKE puolueen erinäisiä tapahtumia. Joten näin Perussuomalaisena voin sanoa, että puolueen puheenjohtaja Marco De Wit on ladellut melkoista litaniaa videoillaan myöskin Perussuomalaisten niskaan solvaten ja syytellen Perussuomalaisia välillä melko värikkäinkin ilmaisuin kuten esimerkiksi kansanpettureiksi mikä ei suinkaan ole De Witin suoltamista solvauksista laisinkaan pahimmasta päästä. Ja se on toki hänen oikeutensa. Minun puolestani hän voi haukkua kuin ajokoira. Antaa korien haukkua kyllä karavaani kulkee, se on nähty ja koettu monet kerrat. Minä olen toki De Witin esittämistä syytöksistä täysin eri mieltä hänen kanssaan enkä laisinkaan hyväksy hänen syytöksiään ja pidän niitä täydellisen absurdeina. Enhän minä muuten olisi Perussuomalaisten jäsen. Marco De Witillä kuten muillakin ihmisillä on kuitenkin täysi oikeus ilmaista asiansa siinä missä muillakin jotka ovat viimeisinä vuosina syyttäneet milloin mitäkin poliittista tahoa kansanpetturuudesta tuntiessaan olonsa petetyiksi. Minäkään en ole suinkaan ollut puheissani viaton kuten eivät nykyään useat muutkaan. Ei tarvitse kuin suunnata iltapäivälehtien kommenttiosioihin poliittisten juttujen yhteydessä ja ihmiset ilmaisevat hyvinkin kärkkäästi eivätkä usein todellakaan kovin ystävällisin sanankääntein mielipiteensä puolueista ja politiikoista joiden arvomaailma ja heidän harjoittamansa politiikka eivät vastaa omiaan.

Myönnän, että minua on välillä enemmän kuin närkästyttänyt Marco De Witin puheet esimerkiksi Perussuomalaisista ja en ole SKE:lle toivonut millään tapaa menestystä. Päinvastoin olen seurannut vahingoniloisena SKE:n sisäisiä ristiriitoja sillä onhan Marco De Wit onnistunut loukkaamaan tunteitani halveksimalla puoluettani. Ja itse en pidä toivottavana hänen harjoittamaansa politiikkaa. Jossakin kulkee kuitenkin raja. Nimittäin siinä miten ihmistä jonka mielipiteistä ei pidetä ja jonka mielipiteet kiukuttavat kohdellaan ympäri turuilla ja toreilla! Marco De Witin päälle syljeskellään suurella joukolla, häntä heitetään vesipulloilla ja kananmunilla ja häntä kohtaan käytetään väkivaltaa, hänen ja puolueensa omaisuutta rikotaan. Ihmisjoukko hänen ympärillään käyttäytyy kuin vesikauhuiset hyeenat! Ja mitä ihmeellisintä tällainen käytös kerää jopa tietyiltä piireiltä sympatiaa osakseen. Poliittinen väkivalta ja häirintä ihmistä kohtaan jonka mielipide ei miellytä tuntuu olevan pääasiassa vahingoniloinen aihe moninpaikoin juuri siellä suunnalla missä suurimmin julistetaan suvaitsevaisuutta erilaisuutta kohtaan.

Missä ihmeessä huutavat nyt iltapäivälehtien otsikot poliittisesta väkivallasta? Missä on nyt ihmettelyt siitä mihin pelottavaan suuntaan Suomi on menossa ja mitä huolestuttavaa maassa tapahtuu? Missä on se sama huomio minkä sai aikaiseksi Timo Soiniin ja Suldaan Said Ahmediin kohdistunut hyökkäys? Missä on edes se sama huomio ja paheksunta minkä yksi vaalivideo sai aikaiseksi?  Missä on kolumnit ja vetoomukset vaalirauhan ja koskemattomuuden takaamiseksi kaikille? Myös niille joiden mielipide ei miellytä ja joka esimerkiksi vain ihan persoonana kiukuttaa. Tiedättekö niin minuakin kiukuttaa suorastaan ketuttaa! Minua kiukuttaa ilmastonmuutoksen jatkuva jokapäiväinen pakottaminen, minua kiukuttaa kuinka meille jaellaan vastuuttomia lupauksia vappusatasista, minua kiukuttaa kuinka ruokaan mitä minä tykkään syödä halutaan tietyiltä tahoilta verottaa haittaveroin mikäli heillä olisi valta, minua kiukuttaa kuinka vähän maamme vähäosaiset ja vanhukset ovat lopulta saaneet näissä vaaleissa huomiota. Ketäpä ei nykyään kiukuttaisi?

On kuitenkin olemassa sellainen asia kuin oman kiukkunsa nieleminen. Asiat riitelevät eivät ihmiset. Voimme väitellä eri keskustelupalstoilla voimme jopa kiukuspäissämme kun tunnemme itsemme loukatuiksi kirjoittaa jotakin ikävää ja katua sitä myöhemmin taikka olla katumatta. Pyytää jopa anteeksi häneltä jota kohtaan kiukustuimme ja ketä ikävin sanankääntein loukkasimme tai olla pyytämättä. Voimme olla sietämättä toista jonka mielipide on täysin omaamme päinvastainen, mutta lopulta ymmärrämme, että emme edes puheen tasolla sorru osoittamaan väkivaltaa ja minkäänsortin henkeen tai terveyteen liittyvää uhkailua toista kohtaan saati, että veisimme sen millään muotoa tekojen tasolle . Poliittinen väkivalta ja sen hyväksyminen ja sillä ilakointi on alku vain seuraavalle isommalle askeleelle. Marco De Wit tänään ehkäpä Petteri Orpo huomenna? Kuvitelkaa pieni hetki mielessänne mitä tapahtuisi maassamme niin ajatusten kuin toimienkin tasolla jos yhdenkään valtapuolueen puheenjohtajaa syljettäisiin Helsingin narikantorilla lukuisten ihmisten toimesta, häntä heiteltäisiin erilaisilla esineillä, häntä kohden käytettäisiin väkivaltaa ja häntä solvattaisiin mitä erilaisin alatyylisin ilmaisuin läpi hänen puheensa. Miettikääpä yhden hetken ajan jos kohteena olisikin esimerkkinä Li Andersson, Jussi Halla-aho tai Pekka Haavisto tai joku muu. Ihan kuka tahansa muu kuin Marco De Wit. En hyväksy poliittista väkivaltaa sen enempää Marco De Wittiä kohtaan kuin ketään edellämainituista kuin muitakaan politiikkoja kohtaan.

Suomi ei saa olla maa missä pysytään vaiti eikä ykskantaan tuomita poliittista väkivaltaa ja ryhdytä voimakkain toimin sen estämiseksi jatkossa vaikka tämä poliittinen häirintä ja väkivalta kohdistuisikin juuri häneen jonka mielipiteistä juuri sinä kiukustut. Sillä myös juuri hänellä on oikeus koskemattomuuteen ja vaalirauhaan. Muistetaan tämä sillä reilun sadan vuoden tapahtumat eivät loppujen lopuksi ole kovinkaan kaukana eikä sen ajan henki saa enää koskaan tässä maassa vähimmässäkään määrin hengittää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Vähän kiikunkaakun pitäisikö marcon puolueen oloa vaaleissa sallia lainkaan.

https://twitter.com/GeurtdewitDe/status/1115463703...

Jos puolueen kampanjointi on ylläolevan twiitin tasolla, niin vähän alkaa mietityttämään pitäisikö johonkin lakiin tehdä pientä viilausta.
Eikä kenellekään varmasti tullut yllätyksenä, että puolueen taso on tuo.

Eipä se silti väkivaltaan oikeuta.

Tässä tapauksessa on vähän teennäistä vetää mukaan nimiä Andersson, Halla-aho, Haavisto jne missään muotoa.
Heillä ei ole edes lähellä De Wittin tyylistä retoriikkaa.
Jos olisi, niin tilanne olisi myös heidän kohdalla sama kuin SKE:llä.

Ikävä kyllä sen mellakan saa aikaan, jos sitä oikein yrittää ja sen jälkeen voi jeesustella kun tuli mellakka.
Kyllä De Wittin strategia on ollut provosoida tilanne tuohon ja pyrkiä omien pitämään pää kylmänä, jotta voidaan syyttää vastapuolta väkivallasta.

Onneksi tuo lauma ei nauti tuon suurempaa kannatusta.

Eiköhän nämäkin vaalit korjaa tuonkin lauman pois kuljeksimasta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Persujen vaalivideo on samanlaista kamaa kun tuo de Witin twiitti, mutta persut ovat poliisille liian iso kala. Niin se vain menee.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#5

No höpö höpö.

Katsoisitko sen videon vielä kertaalleen ... tai vaikka ihan pariinkin... ja ihan ajatuksella.
Sen jälkeen linkissäni olevaa kuvaa.

Sen jälkeen mieti hetki mielessäsi:
"olenko oikeasti niin tyhmä, että kuvittelen näiden olevan samanlaisia?"

Tämän jälkeen tule takaisin ja kerro mihin johtopäätökseen tulit... jatketaan sitten tarvittaessa keskustelua.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #6

De Witillä nainen on alasti, sekö sinua häiritsee?

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #16

Ilmeisesti vastasit kysymykseeni "olen, tuossahan ei vaan naisella ole vaatteita".

De Wittin kuvassa raiskataan kahta ihmistä yhtaikaa, jos se meni jotenkin ohi... kuinka montaa persujen videossa?
Aloitetaan vaikka tuolla.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #17

Niin pervo en ole, että katsoisin kumpaakaan sairaan mielen tuotetta toiseen kertaan.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #19

Mutta mielipiteen olet silti valmis muodostamaan tutkimatta faktoja.... tuolle pohjalle on hyvä alkaa rakentamaan.

Olitko muuten jonkin sortin lakimies?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #20

Olen hampaisiin asti koulutettu ja asianajajanakin työskennellyt liikejuristi, mutta seonnut sellainen ; )

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #22

Näin olen ymmärtänyt... ja osanotot sekoamiselle.

Ihmetyttää vaan, kun noinkin koulutettu ihminen tekee johtopäätöksiä tunteella eikä faktoilla.
Vihaamiltasi persuilta sen voi vähän ymmärtääkin, koska hehän ovat kuulemma oppimattomia moukkia... näin ainakin kerrotaan.

Käyttäjän JarmoHenttonen kuva
Jarmo Henttonen

Siitä on tehty rikosilmoitus, poliisi tutki eikä löytänyt yhtäänmitään lainvastaista, tietyst Snellmannin omasta rikoslaista voi löytyä kaikenlaista hauskaa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Ilmeisesti sinulla on joku henkilökohtainen ongelma jos Marco De Witin kuunteleminen ylipäätään kiinnostaa. Jotain samansuuntaista kuin tuolla kohdehenkilölläsikin?

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Börjellä on jokin ongelma, koska kovin usein hän vetää keskustelun henkilöön asian sivuitse. Sellainen kertoo siitä, ettei Börjellä ole tosiasiassa mitään sanottavaa.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

https://www.minilex.fi/a/mit%C3%A4-tarkoittaa-oike...

Vaikka Marco de Wit kuinka vittuitaisi ei häntä tämän nojalla saa vetäistä päin näköä ilman sanktioita. Varsingin Helsingin poliisijohdon toiminta siksi aika käsittämätöntä kun eivät piittaa siitä, että Narikkatorilla oli mellakka ts. mahdollistavat moisen paskan melko piittaamattomalla asenteellaan. Kun poliisi ei voi olla sitä mieltä, että ähhähää, mitäs vitutuilit meille, hähähäää, eihän? Jos koko puoluekin epäilyttää on siihenkin demokratiset keinonsa vaikka puolueen kieltäminen sinänsä on melko mahdotonta ja syystä.

https://www.youtube.com/watch?v=s4HIdDYZwhU&t=459s

Eilen ne (huligaanit, antifa mitälie) laittoi jonkun naisehdokaan sairaalaan.

https://www.youtube.com/watch?v=cXydEAkZNrg

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Hitlerillekin ikävä kyllä annettiin vaalirauha aikoinaan.

Rasisteja ei vaan pitäisi päästää vaaleihin lainkaan ehdolle.

Väkivalta ei tietenkään ole sallittua kenellekään, mutta munakokkelia voi kyllä tarjota.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Nyt olen vilpittömästi petterin kanssa samaa mieltä.... TAAS !

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Koko säälittävä "uransa" on ollut kaikille huutelu ja veren nenästä kerjäämistä, monesti lain tuolla puolen. En hirveästi vuodata kyyneleitä vaalirauhan menetyksestään.

Käyttäjän Lumedemokratia kuva
Esa Heikkinen

Pari videopätkää nähneenä en ole asiantuntija De Wit:n aatteen suhteen mutta touhu lähinnä säälittää.
Blogisti on täysin oikeassa, hänelläkin on oikeus mielipiteeseensä ja oikeus käydä vaalikampanjaa.

De Wit ei nähdäkseni ole millään tavalla syyllinen työttömyyteeen ja työttömien kurittamiseen, kasvaneeseen verotaakkaan, Carunan rahastukseen eikä oikein mihinkään muuhunkaan joka suomalaisia ottaa pattiin. Syylliset löytyvät Arkadianmäeltä ja Valtioneuvoston Linnasta. Heitä ei kukaan heittele kananmunilla eikä muutenkaan osoita heille mieltään.

De Wit on melko yksin ja heikko. On raukkamaista käydä hänen kimppuunsa ja purkaa pahaa oloaan kun syylliset löytyvät aivan muualta. En kuitenkaan yllytä ketään heittelemään kananmunia kenenkään päälle.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Marco De Wit on traaginen heppu kumpujen yöstä, melkoinen hörhö, Poliisit salaliitossa häntä vastaan tai oikeastaan kaikki, koko yhteiskunta. Meuhkaa kova äänisesti parin faninsa kanssa ja luulee (nyt oikeesti tapahtuu jotain).

Ei jatkoon.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Mies joka ei muuta teekään kuin provosoi on turha valittaa sitä, että ihmiset provosoituvat.

Käyttäjän JarmoHenttonen kuva
Jarmo Henttonen

Täällä näyttää olevan muutamia henkilöitä, jotka eivät näe siinä mitään kielteistä että Marco de witt saa osakseen väkivaltaista kohtelua, varsinaisia lainkunnioittajia.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

jep.

on väärin että hänen kimppuunsa hyökätään fyysisesti.

antaisivat äijän olla, melu kyllä laimenee ajan myötä tai sitten viranomaiset lopettavat sen jos hän menee liian pitkälle
vaimenee se myös kun ei saa kannatusta.

säälittävää porukkaa on nuo jotka joukolla käyvät kimppuun .

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Säälittäväksi on meno muuttunut. Tätähän Kokoomus, SDP, Keskusta, Vihreät,Vasemmistoliitto, RKP, Piraatit,.. ovat aina halunneet. Noo, korjausliike tulee aikanaan...saa Finnairkin valtionkyydeistä liksaa reilusti.

Käyttäjän TaskinenMika kuva
Taskinen Mika

Demokratia on aina huoraamista.

Käyttäjän petrikivenheimo kuva
Petri Kivenheimo

Ensinnäkin kiitos tästä blogitekstistä, joka konkretisoi, mistä koko klassisessa länsimaisessa demokratia- ja sananvapausajattelussa on perimmältään kysymys.

Toiseksi suosittelen niille, jotka ovat keskustelussa kannattaneet valikoivaa poliittista väkivaltaa, tutustumista seuraaviin teoksiin:

(1) George Orwell: "Vuonna 1984"
– Klassikkoromaani, joka osoittaa mm., että mitä hyvänsä ilmaisua voidaan haluttaessa käyttää mihin hyvänsä tarkoitukseen, joten totalitaarisessa yhteiskunnassa ketä hyvänsä voidaan haluttaessa vainota syyttämällä häntä mistä hyvänsä; vitsi on siinä, että vallanpitäjällä on valta päättää – paitsi sillä hetkellä noudatettavasta "oikeasta politiikasta" – myös sanojen kulloisistakin poliittisesti korrekteista merkityksistä

(2) Edvard Radzinski: "Stalin"
– Kokemusasiantuntijan Stalin-elämäkerta, joka tuo havainnollisesti esiin mm. sen, miten monet "luokkavihollisia" kohtaan harjoitettavaa poliittista väkivaltaa aikanaan innokkaasti kannattaneet bolševikit joutuivatkin itse saman jyrän alle Stalinin suunnatessa kuuluisat "puhdistuksensa" Neuvostoliiton kommunistisen puolueen omaan jäsenistöön; tämä oli siinä vaiheessa helppoa, kun keinot olivat jo vakiintuneita ja niiden "legitiimi" kohdentaminen ilman muuta NKP:n johdon (viime kädessä Stalinin itsensä) yksinomaisessa harkinnassa

Kolmanneksi haluaisin myös osaltani kiinnittää (lähinnä muiden kuin edelliskohdassa tarkoitettujen) huomiota siihen (täällä jo esiin tulleeseenkin) seikkaan, että blogitekstissä kuvatusta julkisesta rähinöinnistä ja ilmeisen rikollisesta, vaalirauhan loukkaamisen lisäksi rikoslain eri kohtia pilkkanaan pitävästä, toiminnasta ei ole sen enempää virkavalta tehnyt loppua kuin valtamediakaan numeroa. Tämähän osoittaa, että Suomi ei tälläkään hetkellä toimi aitona länsimaisena demokratiana vaan pikemminkin jonkinlaisena osittais-orwellilaisena yhteiskuntana, jossa "kaikki ovat tasa-arvoisia, mutta jotkut vielä tasa-arvoisempia kuin toiset".

Tämänkin keskustelun eräät osallistujat näkyvät sitä paitsi nimenomaan toivovan tällaisen kehityssuunnan jatkumista. Siksikin on nähdäkseni tärkeää käydä viimeistään tänään vaaliuurnilla; välinpitämättömyyshän ei olisi juuri myötäjuoksentaa vastuullisempaa. Tietääkseni näissä vaaleissa tarjolla olevista, todellisia läpimenomahdollisuuksia omaavista vaihtoehdoista ainakin Perussuomalaiset ja Kristillisdemokraatit ovat käytännössäkin sitoutuneita klassiseen länsimaiseen demokratia- ja sananvapausajatteluun.

Toimituksen poiminnat