MauriKokkonen

Ei se ole mistään pois.

Yllämainittuja saatesanoja saamme kuulla kun puhutaan maahanmuuttoon liittyvistä kuluista. Miljoonat taikka miljardit eivät ole pois mistään. Ne ovat sitä maagista rahaa mitkä vain tulevat jostakin itsekseen. Ne mahtuvat aina budjettiin ja niille löytyy tilaa kuin itsestään. Juha Sipilää myöten olemme saaneet kuulla, etteivät maahanmuuton kulut vaadi lisälainaa taikka leikkauksia. Kun huolestunut kansalainen kysyy: "mistä maahanmuuttoon menevät kulut otetaan ja mistä ne säästetään?", hänelle valehdellaan suoraan päin naamaa etteivät kyseiset kulut ole mistään pois. Politiikot toki luottavat siihen, että kansan muisti on lyhyt ja etteivät he seuraa heidän tekemisiään sen tarkemmalla silmällä, että politiikot eivät myöhemmin joutuisi vastuuseen sanomisistaan. Mtv3 uutisoi kuinka Helsinki on 10 miljoonan euron säästötalkoiden edessä. Helsingin herrat ja rouvat jotka auliisti ovat tekemässä kaupungistaan koko maailman sosiaalitoimistoa ja terveyskeskusta miettivät kuumeisesti mitä palveluja he kaupunkilaisilta leikkaisivat pois:

 

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/yli-10-miljoonan-saastopain...

 

Suurimmat säästöt ovat siis kohdistumassa mitä ilmeisemmin liikuntapalveluiden ylläpitoon. Leikkauslistassa on toki vielä kirjastot ja niiden aukioloaikojen supistaminen. Liikuntapalveluita ja kirjastoa käyttävät kaikenikäiset ihmiset niin nuoret kuin vanhat. Nuorille liikuntapalvelut ja paikat kuten myös nuorisopaikat ovat erittäin tärkeitä niin syrjäytymisen estämisen ehkäisyssä kuin myös terveyden kannalta. Onhan meillä jo pitkään puhuttu kuinka ylipaino riivaa suomalaisia nuoria ja näin Helsingin kaupunki aikoo taistella nuorten syrjäytymistä ja nuorten liikkumista ja ylipainoa vastaan supistamalla tärkeitä liikuntapalveluita. Rahaa kuulemma tarvittaisiin reilusti yli 10 miljoonaa euroa. Mistäköhän Helsingin kaupunki saisi niin valtavan summan rahaa? Rahaa löytyy toki silloin kun kyseessä ei ole kantaväestön palvelut. Helsinki ei silloin pähkäile rahapulaansa eikä ole köyhä eikä kipeä.

 

Helsinki myönsi 21.3.2016 10 miljoonaa euroa turvapaikanhakijoiden kotouttamiseen: https://yle.fi/uutiset/3-8759322

 

Silloin löytyivät miljoonat kaupungin kassasta, mutta kun kyseessä ovat omien kuntalaisten hyvinvointi ja niihin liittyvät palvelut ei rahaa löydy vaan juurikin valitetaan 10 miljoonan euron tarvetta mikä kaupungin kassasta yllättäen pari vuotta sitten löytyi ilman nurinoita. Kyseinen mentaliteetti kuvastaa koko maata eikä vain Helsinkiä. Maahanmuuttoon liittyviin kuluihin löytyy rahaa muitta mutkitta kuten maailman parantamiseenkin. Kehitysapuun vaaditaan satojen miljoonien lisäystä, pakolaiskiintiötä halutaan moninkertaistaa ja samalla leikataan maan omilta vähäosaisilta työttömiltä, opiskelijoilta, sairailta ja eläkeläisiltä alkaen. Meille muistetaan kertoa kerta toisensa jälkeen kuinka jakovaraa ei ole, paitsi jos se liittyy maahanmuuton kuluihin ja maailman parantamiseen. Samalla kun Suomessa varaudutaan jopa 100000 turvapaikanhakijan vyöryyn ja mikäli moinen uhkakuva realisoituu ja huolestuneet kansalaiset kysyvät: "mistä rahat kyseisiin kuluihin, mistä ne säästetään ja keneltä ne otetaan?" Saamme jälleen kuulla, etteivät kyseiset kulut ole mistään pois. Kuka vielä tämän kaiken jälkeen moiseen uskoo?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat