MauriKokkonen

Trump on sika ja Obama on apina?

 

Ei, Donald Trump ei ole sika eikä Barack Obama ole apina. Kesä on kukkeimmillaan, mutta kesän suurinkin kukkaisloisto jää kaksoisstandardien kukkaisloiston varjoon.

Muistan omalta osaltani hyvin kuinka seurasin Donald Trumpin vaalikampanjaa. En alkuun pitänyt millään tavalla mahdollisena, että hän pääsisi valkoiseen taloon. Pidin häntä tökerönä ja asiamattomana ja suorastaan osaamattomana maan johtajan virkaan. Obamasta sen sijaan pidin koko hänen valtakautensa ajan. Obama vaikutti aina kovin järkevältä, hillityltä ja omalla tavallaan kansanmieheltä ja hänen vaimonsa Michelle hyvin fiksulta, tyylikkäältä ja sanavalmiilta naiselta.

Trump vaikutti täysin Obaman vastakohdalta ja pidin uskomattoma millaisia kommentteja hän välillä laukoi. Lopulta aloin ymmärtämään, että Trump olikin paljon fiksumpi mitä hän antoi itsestään ymmärtää.

Hän oivalsi kuinka media pelasi suoraan hänen pussiinsa, media itse suorastaan silotti hänen tietään valkoiseen taloon. Ja mikä parasta he eivät sitä itse edes ymmärtäneet. Mitä Trump sitten sanoikaan tai tekikään niin media nosti hänet tapetille. Trump puhui monesti myös paljon asiaakin ja hänen kärkkäissä mielipiteissään oli usein mukana totuudensiemen. Mutta mitään mitä hän puhui tai teki ei kelvannut, kaikessa oli väärää ja kaikesta hän sai lopulta pilkkaa osakseen. Pikkuhiljaa aloin kääntymään Trumpin kannalle.

Kaikkien niiden tökeröiden twiittiensä ohella hän puhui tietyn asian puolesta, mitä me emme juuri kuule omien politiikkojemme puhuvan, hän puhui oman maansa ja kansansa puolesta.

Trumpille Amerikka tuli ensin, amerikkalaiset tulivat ensin. Maamme politiikoille ensin tulevat EU:n herrat ja hidalgot ja oman maamme etu on täysin toissijaista. Kuinka toivoisinkaan, että me saisimme maamme johtoon paljon nykyistä enemmän ihmisiä jotka eivät vain julistaisi vaan myös tekojensa puolesta puhuisivat, Suomi ja suomalaiset ensin! Saakohan nykyisin moisesta letkautuksesta vihapuhesyytökset niskaansa?

Trump ei ole vain puhunut, vaan hän on ansiokkaasti myös toiminut vaalilupaustensa puolesta. Meillä täällä Suomessa kun on tapana, että politiikot lupailevat yhtä jos toista, mutta vaalien jälkeen kääntävät heitä äänestäville ihmisille selkänsä.

Trumpista tuli koko kuluvan vuosituhannen pilkatuin ja solvatuin ihminen ja moninpaikoin jopa vihatuin, sattuihan Trump töksäyttämään välillä aika tökeröäkin tekstiä twitterissä ja vielä kehtasi julistaa kuinka Amerikan ja amerikkalaisten etu tulisi ensin. Tämän kaiken myötä ei koskaan ole Mahatma Gandhin sanonta realisoitunut niin osuvalla tavalla mitä silloin kun Donald Trump lopulta historiallisesti valittiin Yhdysvaltojen presidentiksi:

”Ensin he ovat välinpitämättömiä, sitten he nauravat sinulle, seuraavaksi he taistelevat sinua vastaan ja lopulta sinä voitat.”

Vaalikampanjansa aikana ja senkin jälkeen on Trump onnistunut hyvin paljastamaan demokraattien takana seisovan toimittajakunnan tekopyhyyden ja kaksoisstandardit. Ihmiset jotka ovat nostaneet itsensä jalustalle puhumaan ihmisten yhdenvertaisuudesta ja syrjinnän vastaisuudesta, ei tuottanut ongelmia nimitellä ja pilkata Trumppia kuin pahimmatkin koulukiusaajat.

Tämä näkyi Suomessakin. Presidentinvaalien aikana maamme mediassa oli joka päivä useita Trumppia panattelevia juttuja aina hänen syömistavoistaan lähtien. Koskaan en nähnyt Trumpista kirjoitettavan mitään positiivista kun taas Hillary Clinton esittettiin järjestään positiivisessa valossa. Näin toimii puolueeton media.

Eikä pelkästään riittänyt se, että Trump sai jatkuvasti lokaa niskaansa, Trumpin äänestäjät leimattiin vailla koulutusta omaaviksi valkoisiksi peräkylän miehiksi, eli suomeksi sanottuna heiksi joita saa Trumpin ohella pilkata ja halveksua ilman paheksuntaa. He olivat tyhmyyksissään äänestäneet väärin aivan kuten ne britit jotka olivat äänestäneet brexitin puolesta. Demokratiassa oli vikaa koska se ei palvellutkaan heitä jotka olivat oikeamielisiä ja näin oikeamielisyydessään vain tiesivät paremmin asioista joiden pitäisi sujua heidän mielensä mukaan. Oli siis valkoisen miehen syytä, että Trumpista tuli presidentti. Valkoinen mieshän on sika, kaiken pahuuden alku ja juuri joka ei voi kokea syrjintää taikka rasismia. Ja jos hän nostaa asian esille sanotaan sitä nykymuodin mukaan uhriutumiseksi.

Valkoisen miehen osa on kuunnella kuinka hän syrjii muita, kuinka hän riistää ja aiheuttaa lähi-idän levottomuuksista alkaen kaiken ikävän omalla toiminnallaan. Hänen osansa on vain olla hiljaa, tehdä töitä ja maksaa veroja. Koska niin nyt vain valkoinen mies tekee. Onhan hän kaikessa etuoikeutettu ja tiettyihin asioihin hän ei näin ollen myöskään saa esittää mielipiteitään. Näin saa jatkuvasti punavihreiden lasien läpi maailmaa katsovien toimittajien aikaansaannoksista lukea.

Silloin kun häntä verrataan sikaan on se vain hauska vitsi. Käännetäänpä osat hetkeksi toisin päin ja mietitään jos maailma olisikin sellainen missä Barack Obama olisi valkoisen talon isäntä.

Yhdysvaltojen presidentti olisi tulossa historialliseen tapaamiseen Suomeen missä hän tapaa Venäjän presidentin Vladimir Putinin (jonka HS on jo aikaisemmin ehtinyt rinnastamaan Klonkkuun). Helsingin Sanomat julkaisee Nyt liitteessään "vitsinä" kuvaparin missä rinnastaa Barack Obaman simpanssiin ja puolustaa tätä sitten enemmän taikka vähemmän hauskana vitsinä.

Ei liene kovin vaikea arvata, että maamme ylintä johtoa myöten kyseinen tempaus olisi oitis tuomittu rasistisena herjauksena ja mitä mauttomimpana pilkkana ja vieläpä ajankohta huomioiden sitä olisi pidetty anteeksiantamattoma skandaalina. Vastuussa olevien henkilöiden eroa olisi vaadittu oitis ja some täyttyisi paheksunnasta. Kyseinen kuvapari komeilisi iltapäivälehtien etusivuilla, maamme puoluejohtajat olisivat valokeilassa tuomitsemassa Obaman pilkkaamisen. Kyseessä olisi suorastaan kilpailu siintä kuka saisi tuomittua kyseisen rasistisen pilkan kaikkein jyrkimmin.

Ja enpä voisi väittää, etteikö kyseiselle kohulle olisi perusteensa. Olisihan se aivan uskomatonta, että Yhdysvaltojen tummaa presidenttiä vajaata kuukautta ennen historiallista tapaamista verrattaisiin Helsingin Sanomien kaltaisessa julkaisussa simpanssiin!

Kun kyseessä on Donald Trump vain muutama suoraselkäinen politiikko uskaltaa ottaa asian esille. Päivi Räsänen jota olen aina suoraselkäisyydestä arvostanut on yksi harvoista joka uskalsi ottaa asian esille.

Kuuluuhan hänkin myös niihin joita saa surutta pilkata ja käyttää usein häntä kohtaan lyömäaseena hänen uskontoaan ja henkilökohtaista arvomaailmaansa.

Elämmehän nykyään maailmassa missä on yleisesti hyväksyttyä pilkata tiettyjä ihmisiä heidän ihonvärinsä, sukupuolensa ja uskontonsa perusteella jos he ovat asioista väärää mieltä, sitä ei yleisesti tuomita. Heitä eivät suojele lakipykälät kiihottamisesta kansanryhmää vastaan eikä heitä kohdistuvaa pilkkaa ja herjauksia tutkita vihapuheena. Valkoista miestä saa vapaasti verrata sikaan, mutta tumman miehen vertaaminen apinaan johtaisi mitä todennäköisimmin käräjille ja somen tuomioistuimessa hänet rinnastettaisiin saatanasta seuraavaksi ihmishylkiöksi.

Tilannetta voisi ajatella kuin suureen kouluun, toisia oppilaita saisi kiusata ja heitä pilkata kun taas toisten oppilaiden kiusaaminen johtaisi oitis kiusaajien erottamiseen koulusta.

Kiusaaminen kun näyttää olevan nykyisin hyväksyttyä silloin kun kiusaaja on "oikeamielinen" ja kiusattu nyt vain sellainen jota saa kiusata, onhan hän asioista eri mieltä ja sehän ei "oikeamielisille" passaa. Saa kiusata silloin kun on väärää mieltä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Trumpia ja Putiniakin vedetään mediassa jatkuvasti kölin ali. Aiheesta, tai ei, mutta kyllä ihan kyllästymiseen asti. Molemmat päämiehet kuitenkin kulkevat johdonmukaisesti valitsemallaan linjalla, kuten ovat taineet äänestäjilleen luvata. Lisäksi nämä herrat taitavat olla kansainvälisestikin oikeasti vaikuttavassa asemassa, monelta kulmalta katsottuna.

Toivoa sopii, että niin media, kuin Suomen hallituskin osaa hyödyntää tulevan tapaamisen media-arvon ja mahdollisen kontaktoinnin Plus lasit päässä. Suomella t. suomalaisilla kuin ei taida olla varaa jättää harvoja tilaisuuksia hyödyntämättä.

Paitsioon ei kannata ainakaan tyhmillä kommenteila hakeutua. Siitä ei hyödy kukaan.

Toimituksen poiminnat