MauriKokkonen

Toivottakaamme tervetulleiksi pakolaiset!

Toivoisin kovasti näkeväni sen hetken kun pääministerimme Juha Sipilä toivottaisi lämpimästi tervetulleeksi Etelä-Afrikan rotusortoa pakenevat valkoiset ja tarjoaisi heille asuntoaan majapaikaksi. Miksi päättäjämme tuntuvat välttelevän Etelä-Afrikan tilannetta viimeiseen saakka sillä mitään kantaa he eivät ole asiaan ottaneet?

Missä ovat nyt Vihreät, Vasemmistoliitto, Rkp ja Sdp huutamassa rotusortoa ja rasismia? Missä ovat he nyt huutamassa kuinka ihmisiä sorretaan heidän etnisyytensä perusteella? Missä ovat EU ja Angela Merkel toivottamassa Etelä-Afrikan valkoiset pakolaiset tervetulleiksi Eurooppaan?

Pienintäkään kannanottoa ei maamme politiikoilta jostain kumman syystä näytä kuuluvan Etelä-Afrikan harjoittaman rasistisen rotusorron suhteen. Etelä-Afrikka on parlamentin päätöksellä viemässä valkoisilta maanomistajilta maat  ja ajamassa heidät kodeistaan ja niin Suomi kuin muukin maailma on hiljaa.

Samoin valtamedia on aiheesta ollut hyvin hissukseen. Ainoastaan pariin aihetta käsittelevään juttuun olen törmännyt. Nyt meillä olisi koko valtion voimin mahdollisuus nousta etunenässä koko Euroopassa rasismia vastaan julistamalla kuinka Etelä-Afrikan rotuvainoa pakenevat valkoiset Etelä-Afrikkalaiset ovat meille tervetulleita. Saisimme takuulla ahkeraa ja työteliästä väkeä jotka rikastuttaisivat yhteiskuntaamme ja jotka sopeutuisivat helposti yhteiskuntaamme. He olisivat meille suuri voimavara ja rikkaus. Saisimme tulijoiden myötä varmasti myös lukuisia uusia ja tuottavia maatiloja joita todella kaipaamme sillä onhan tunnettua, että maanviljely ei suomalaisia houkuta enää siinä missä ennen.

Samalla Suomi saisi tuomita ihan pääministerimme Juha Sipilän ja presidentti Sauli Niinistön suulla Etelä-Afrikan harjoittaman rotusorron maan valkoista vähemmistöä kohtaan sekä antaa julkilausuman missä Suomi pyytää EU:ta ja muuta maailmaa tuomitsemaan Etelä-Afrikan toimet sekä aloittamaan Etelä-Afrikan järjestelmällisen painostamisen, että se lopettaa harjoittamansa rotusorron maan valkoista vähemmistöä kohtaan.

Mitään vähempää me emme voi odottaa Suomen tekevän rasismin vastaisessa taistelussa. Kumma vain kuinka tähän taisteluun osallistuminen ei vaikuta kiinnostavan niin Suomea, valtamediaa kuin EU:takaan. Olemmeko me todella muuttuneet maaksi joka kääntää selkänsä ja sulkee silmänsä rasismilta ja vainolta? Siltä on viime viikkoina vaikuttanut. Suomi ei tuomitse Etelä-Afrikan harjoittamaa rasistista vainoa, EU on aivan yhtä hiljaa ja valtamedian kynästäkin lienee muste lopussa sillä niin vähän on aihe palstatilaa saanut. Ilmeisesti sillä on merkitystä kuka on rasismin ja vainon harjoittaja ja kuka on rasismin ja vainon kohteena silloin kun vainolta ja rasismilta suljetaan silmät? Rasismilla itsellään ei merkitystä näytä olevan, ei edes niillä jotka sitä vastaan kaikkein kuuluvimmin vakuuttavat taistelevansa. On koittanut aika jolloin rasismin olemassaolo katoaa kokonaan kun rasismin harjoittaja kuuluu ryhmään jonka harjoittamasta rasismista ei uskalleta puhua, ei edes hiiskua ja usein sen olemassaolo jopa täysin kielletään ja kun rasismin kohde sattuu vielä olemaan juurikin se mistä monesti puhutaan, että häntä kohtaan ei voi olla rasismia olemassa ei edes silloin vaikka häneltä viedään maat ja hänet ajetaan pois kodistaan hänen etnisen alkuperänsä perusteella.

Minä toivotan omalta osaltani tervetulleiksi Etelä-Afrikan valkoiset pakolaiset jotka pakenevat sortajaansa joka saa harjoittaa toimiaan kaikessa rauhassa koko muun maailman ollessa hiljaa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Hyvin sanottu. Mutta ei se valtaapitävien merkillisiä ajatuksia muuta, valitettavasti. Heillä vaikuttaa olevan jokin käsittämätön viha suomalaisia kohtaan.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Etelä-Afrikan senaatissa on edustajia, jotka avoimesti laulavat ja käskevät ampumaan valkoista buuri vähemmistöä heidän kannattajiensa tanssiessa ja laulaessa perässä. Oletteko kuulleet, että YK olisi lausunut sanaa tai kahta tästä kansanmurhaan yllyttävästä puheesta, entä Amnesty?

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Oikeutettuja kysymyksiä.

Samalla kun jäämme odottamaan koko "suvaitsevaiston" ryntäystä tukemaan sorron kohteita, Markku Huusko voisi Uuden Suomen päätoimittajana ottaa ensimmäiseksi kantaa asiaan tässä mediassa.

Väinö Hirvelä

Minä en keksi kun kaksi syytä miksi näin suomessa toimitaan. 1) vähemmistöt tai rasismi ei oikeasti kiinnosta. Oikeasti kiinnostaa se hyvä olo minkä saa kun puhuu omalle viiteryhmälle kivoja! 2)Ei haluata lisätä huomiota sille mikä kohtalo meitä suomessakin odottaa paljon sen jälkeen kun väestö on tarpeeksi vaihdettu ja tilanne on 10 x hullumpaa mitä se on ruotsissa nyt.

Toimituksen poiminnat