MauriKokkonen

Työttömiä kurittava aktiivimalli ei sovi oikeusvaltioon.

 

Hallitus otti työttömiä kurittavan aktiivimallin myötä ikävän askeleen suuntaan, missä valtio heikentää ihmisen toimeentuloa hänestä itsestään riippumattomista syistä.
Ei ole työttömän itsensä päätettävissä työllistyykö hän 65 työttömyysetuuden maksupäivän aikana tai pääseekö hän te-keskusten järjestämien työllisyyttä edistävien palveluiden piiriin vaikka työtön itse olisi kuinka yritteliäs edellä mainittujen asioiden suhteen.
Karkealla tavalla työttömyysturvan aktiivimalli koskettaa etenkin syrjäseuduilla asuvia iäkkäämpiä työttömiä joiden toimintakyky on usein jo ikävästi laskenut.
Voi vain ihmetellä mihin toimenpiteisiin oikeistohallitus on seuraavaksi valmis mikä rankaisee heikossa asemassa olevia ihmisiä täysin hänestä itsestään riippumattomista syistä?
Moinen politiikka ei saisi kuulua itseään oikeusvaltiona pitävään Suomeen.
Samalla julkisuudessa Kokoomuksen Juhana Vartiainen kehoittaa työttömiä muuttamaan työn perässä. Vartiaisen mielestä ei ole ratkaisu, että työttömyysturvaa maksetaan ikuisesti paikkakunnalle missä ei työtilaisuuksia ole tarjolla. Näillä puheilla hän ilmeisesti unohtaa maamme perustuslain. Ihmisillä on Suomessa täysi oikeus valita asuinpaikkansa eikä hänen työttömyysturvaa voi jatkossakaan leikata hänen asuinpaikkansa perusteella ellei perustuslakia lähdetä tulevaisuudessa dramaattisesti muuttamaan, vai sekö tässä lopullinen tavoite jo onkin?
Työttömyysturvan aktiivimallin myötä hallitus todisti jälleen, että se puhuu kaksihaaraisella kielellä.
Kyseinen aktiivimalli kun on aivan selvästi kiky-sopimuksen vastainen.
Kiky-sopimuksessa todetaan, että työntekijöiden palkka ja työttömyysturvan taso turvataan.
Työttömyysturvan aktiivimalli torpedoi kyseisen sopimuksen täysin ja paljastaa jälleen kerran hallituksen kaksinaamaiseksi sopimuskumppaniksi jonka sanaan ei ole luottamista. Toivottavasti ihmiset tulevat tämän tulevaisuudessa ääniuurnilla muistamaan.
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat