MauriKokkonen

Häpeä Helsinki!


Jussi-Halla aho lausui kuluvalla viikolla jälleen totuuksia: "Kun puhutaan maahanmuutosta, silmääkään ei räpsäytetä" Tällä hän tarkoitti maahanmuuton kustannuksia. Olen tyrmistyneenä seurannut Helsingin kaupungin toimintaa. Ja ihmetykseni on ollut suuri siitä, että kaupunkilaiset eivät ole tästä suuremmin takajaloilleen nousseet. Seuraavatko ihmiset lainkaan mitä heidän omassa kaupungissaan tapahtuu? Maamme pääkaupungissa jolla on rahaa mitä ilmeisemmin aloittaa toimintansa koko maailman sosiaalitoimistona mikäli kyseinen Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunnan esitys paperittomian palveluiden laajentumisesta menee läpi ( Helsinki vieläpä ylpeästi meinaa näitä palveluja mainostaa), ja samaan aikaan Helsinki tehtailee massiivisia leikkauslistoja kouluihin. Helsingin sanomat otsikoi 25.8.2017: " Helsingin kouluista julki tyrmäävä leikkauslista: isompia ryhmiä, ruokasalit opetustiloiksi ja vähemmän kursseja" Ja tämä tapahtuu samaan aikaan kun Helsinki aikoo massiivisesti parantaa paperittomille suunnattuja palveluita. Onko Helsinki missään julkistanut edes kustannusarvioita paljonko nämä palvelut tulevat kaupunkilaisille maksamaan? Mistä rahat otetaan ja mistä ne säästetään? Ilmeisesti koulut ovat ainakin yksi kohde. Helsinki aikoo tarjota paperittomille parempia oikeuspalveluita (jotka kaupunki ostaisi kolmannelta sektorilta), majoitusta ruokineen, lääkityksen, terveydenhuollon rokotuksineen ja suun terveydenhuollon samassa laajuudessa mitä turvapaikanhakijoille.

Minusta tällainen toiminta on aivan käsittämätöntä ja jopa röyhkeää samalla kun Helsinki aikoo leikata massiivisesti kouluilta. Miten ihmeessä Helsinki voi perustella moista toimintaa kuntalaisille?  Lisäksi Helsinki aikoo mainostaa näitä kyseisiä palveluita nettisivuillaan lukuisilla eri kielillä. Samalla kun maan hallitus miettii keinoja kuinka saada paperittomia entistä tehokkaammin ulos maasta, sabotoi Helsinki omilla toimillaan hallituksen harkitsemia toimia. Ja tämä vielä aikana jolloin Turun puukotuksista on kulunut vain vähän aikaa.

Minne on kadonnut Helsingin kaupungin päättäjiltä puhdas maalaisjärki ja tilannetaju? Sinne samaan romukoppaan minne heidän todellisuudentajunsakin on kadonnut. Haluaisin kuulla yhdenkin Helsingin kaupungin päättäjän mielipiteen joka puoltaa paperittomille tarjottavien palveluiden massiivista laajennusta samaan aikaan kun kouluille esitetään massiivista leikkauslistaa. Kuinka he voivat nämä toimensa perustella? Laajentamalla massiivisesti paperittomille tarjottavia palveluilta täysin ilman kustannusarvioita samalla kun kouluille esitetään tyrmäävää leikkauslistaa kuten Helsingin sanomat otsikoi. Tosin moista esilletuloa on täysin turha odottaa. He piiloutuvat oman häpeilemättömän ideologiansa taakse joka asettaa muualta tulleet paperittomat koululaisten ja kuntalaisten edelle jotka nämä palvelut rahoittavat ja joiden lapsien kouluilta leikataan.

Ei pidä unohtaa sitäkään tosiasiaa, että 21.3.2016 Helsingin kaupunki myönsi 10 miljoonaa euroa turvapaikanhakijoiden kotouttamiseen. Miljoonat eurot kyllä löydetään heti kun kyseessä on maahanmuutto. Tämä kuvastaa oivasti koko maan ilmapiiriä. Kehitysapua ehdotetaan jo lisättäväksi 100 miljoonalla eurolla Sdp:n Maarit Feldt-Rannan, Tuula Haataisen ja Sirpa Paateron suusta kun vasta muutama viikko sitten Petteri Orpo ilmoitti yksisanaisesti, että jakovaraa ei ole. Tämä ilmoitus mitä ilmeisemmin koski vain ja ainoastaan oman maan vähäosaisia? Tulemmeko näkemään Orpoa ilmoittamassa, että jakovaraa ei ole kehitysavun lisäämiseen 100 miljoonalla eurolla? Vahvasti epäilen. Maahanmuuton ja maailmanparannuksen kulut kun ovat kyseessä ei olla köyhiä eikä kipeitä niin Helsingin kuin valtion kassankaan vartijoiden osalta. Ainahan nämä kulut voi rahoittaa leikkaamalla kansalaisten etuuksista ja palveluista ja esimerkiksi kouluilta aivan kuten Helsingin kaupunki häpeilemättömästi näyttää tekevän.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Eräänä rahantuhlauksen kohteena myös turvapaikanhakijoiden valitusten käsittely, johon varattu 30 miljoonaa vuosien 2016-18 aikana. Tässä rahat menevät vieläpä täysin harakoille.

Toimituksen poiminnat