MauriKokkonen

Unohdettu kansa leipäjonoissa.

Kuluvalla viikolla silmiin osui Helsingin Sanomien juttu kilometrin mittaisesta Myllypuron leipäjonosta. Jono on nyt pisimmillään mitä se on koskaan ollut. Ihmiset menevät jonottamaan leipää jopa aamukuudelta jotkut puhuvat, että ensimmäiset ovat jonossa jo aamuneljältä. Olen ihmetellyt jo kauan kuinka päättäjät ovat hiljaa mitä oman maan köyhiin ja heidän jatkuvaan syyllistämiseensä tulee. Päättäjien puheissa myötätuntoa tuntuvat vain saavan vieraat ei oma kansa. Omaa kansaa syyllistetään työhaluttomuudella ja pelotellaan tukien leikkauksilla. Samaan aikaan puhutaan kuinka pakolaiskiintiötä pitäisi nostaa. Sdp:n, Vihreiden, Rkp:n ja Vasemmistoliiton näkyvimpiin kuuluvat edustajat ovat tulleet esiin vaatimuksineen moninkertaistaa pakolaiskiintiö. Siitä ei toki puhuta sanallakaan paljon tämä maksaa ja mistä rahat otetaan? Oma leipäjonoissa seisova kansa sen sijaan on unohdettu täysin unholaan.

Saamme tasaisin väliajoin lukea esimerkiksi siivooja Mariasta jonka ei kannata käydä töissä koska tuet ovat niin suuria. Näillä uutisilla vaikutetaan kansan mielipiteisiin, että saataisiin pieniä tukia leikattua entisestään. Eihän toki lääkekorvausten leikkaukset, pieneläkeläisille tehdyt leikkaukset, työttömyysturvaan tehdyt leikkaukset ja asumistukiin tehdyt leikkaukset riitä. Puhutaan kuinka Suomessa maksetaan liikaa palkkaa ja samaan aikaan ihmetellään kuinka pienellä siivoojan palkalla ei kannata käydä töissä pitkän matkan päässä kun pelkästään polttoainekuluihin menee kuukaudessa 350 euroa. Niin ja toki liikkumisen hintaa halutaan tulevaisuudessa nostaa rajusti nykyisestä. Kuinka ihmeessä työssäkäynti pienellä palkalla pidemmän matkan päässä silloin voisi ainakaan muuttua nykyistä kannattavammaksi? Päättäjien puheet ja teot sotivat täysin toisiaan vastaan. Ihmisiä halutaan kannustaa töihin, mutta samalla vaikeutetaan työssäkäymistä entisestään nostamalla jatkuvasti liikkumisen hintaa ja puhutaan palkkojen leikkaamisesta ja toki tukien leikkaamisesta. Näin saadaan tulevaisuudessa Myllypuronkin leipäjonot kasvamaan entisestään. En ihmettelisi lainkaan jos näemme tämän vuosikymmenen lopussa Myllypurossa kahden kilometrin mittaisen leipäjonon.

Maahanmuuton kuluista taas ei voi puhua julkisuudessa ääneen saamatta rasistin leimaa. Eikä näiden kulujen selvittämisellä ole päättäjillä minkäänlaista poliittista tahtoa. Ruma totuus halutaan pitää kansalta piilossa viimeiseen asti. Ihmisyydellä ei kuulemma ole hintaa paitsi silloin kun kyseessä on oma kansa. Suomessa turvapaikanhakijoiden etuudet kuuluvat maailman anteliampien joukkoon. Niistä ei paljoa puhuta eikä niihin päättäjien puheissa kuulu leikkaustarvetta. Mitä nyt Perussuomalaisten joukosta kuuluu soraääniä jotka äkkiä vaiennetaan nostamalla esiin rasistikortti. Me emme voi Suomessa ylläpitää nykyisenlaista hyvinvointivaltiota ja samalla ajaa liberaalia maahanmuuttopolitiikkaa. Tämän toki päättäjätkin tiedostavat ja he ovat valintansa tehneet. Oman kansan hyvinvointi uhrataan liberaalin maahanmuuttopolitiikan alttarilla. Kokoomuskin ajaa liberaalia maahanmuuttopoltiikkaa täysin itsekkäistä tarkoitusperistä johtuen.

Maahan on tarkoitus luoda laajat halpatyömarkkinat ja ajaa hyvinvointivaltio alas. Meillä on pienenä maana hyvin rajallinen maksukyky ylläpitää hyvinvointivaltiota. Tämän voisi ajatella kakkuna jonka ääressä on oman maan köyhät joista jokainen saa nälkäänsä viipaleen. Mitä enemmän maahan tulee väkeä joiden huoltosuhde on äärimmäisen heikko sitä pienemmäksi tämän kakun viipaleet tulevaisuudessa tulee muuttumaan ja sitä enemmän tulee oman kansan vähäosaisuus lisääntymään ja leipäjonot kasvamaan. Ruotsissa ja Saksassa on jo pitkään kantautunut ehdotuksia kuinka maahanmuuttajia pitäisi työllistää alemmalla palkalla koska heidän osaamisensa ja koulutustasonsa eivät riitä yleisille työmarkkinoille. Tämä tulee väistämättä johtamaan halpatyömarkkinoihin ja myös sosiaalietuuksien leikkaamiseen ja tätä kohti me myös Suomessa tulevaisuudessa menemme. Nykyinen maahanmuuttopolitiikka Suomessakin ajaa täysin Kokoomuksen ja ek:n tarkoitusperiä.

Saamme myös tulevaisuudessa tulla lukemaan uusista siivoja Marian kaltaisista tapauksista missä esimerkkinä on kantaväestöön kuuluva henkilö jonka ei kannata käydä töissä vaan elää etuuksilla, mutta ei kannata odottaa esimerkiksi siivooja Ahmedia tai Fatimaa näihin esimerkkitapauksiin. Maahanmuuttajat kun esitetään valtamediassa pääasiassa vain positiivisessa valossa. Tukien varassa elävä ja työstä syystä taikka toisesta kieltäytyvä tullaan jatkossakin esittämään vain kantaväestöön kuuluvana. Tämä on omiaan lisäämään kansalaisten katkeruutta ja luottamuksen vähentymistä valtamediaa kohtaan.

Suomi on pikkuhiljaa ajautumassa Kookomuksen ihannevaltiota Yhdysvaltoja kohti missä ihmiset tekevät kahta tai jopa kolmea pienipalkattua työtä, että he tulisivat toimeen. Sairaat, työkyvyttömät, köyhät ja työttömät saavat rippeet ja kituuttelevat omillaan vailla toivoa paremmasta huomisesta. Asunnottomuus kasvaa, rikollisuus kasvaa ja tulemme näkemään entistä pidempiä leipäjonoja ja kansan rajun kahtiajakautumisen missä rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät. Nykyisessä Suomessa meidän päättäjämme harvoin muistavat puheissaan omia köyhiämme, sairaita ja vanhuksiamme joiden olot heikkenevät kokoajan. Sen sijaan haluamme olla koko maailman sosiaalitoimisto joka anteliaasti jakaa omistaan vieraille, mutta joka kokoajan yhä tiukemmin haluaa sulkea kukkaronsa nyörit oman maansa vähäosaisilta. Onnea vain 100-vuotista itsenäisyyttään juhlivalle Suomelle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän MikaSainila kuva
Mika Sainila

Se on kansan oma valinta. Ne leipäjonossa nököttävät äänestävät silti vihreitä, vasureita tai tyhmimmät jopa kokoomusta. Tämä kansa ei yksinkertaisesti opi ja saa siitä nyt maksaa.

Tiina Martikainen

Niin, valitsipa minkä puolueen tahansa, aina tulee turpiin "huonolle ainekselle".
Eli onhan se järkevää olla vaan rauhasa, ettei vähät voima kulu turhuuteen. Viisautta sekin...

Käyttäjän RaunoKujala kuva
Rauno Kujala

Tämä hiljaisuus on korvia huumaavaa. Kommentointien vähyyskin kertoo siitä, ettei kansaa näytä kiinnostavan oma kohtalonsa. Tämä sama liittyy päättäjiin ja puolueisiin Vasemmistoliitosta Kokoomukseen...ei köyhän asia nappaa. Mutta auta armias, jos kyseessä tietyn maastovärin omaava ulkomaankokelas...silloin keskustelu kiihtyy. Köyhyysrajan alapuolella miljoona suomalaista eli 20 % kansasta ja tilanne ei näytä hellittävän otetta..ainakaan kansasta. Ei viennin elpyminen kerro kansan tilaa.

Tiina Martikainen

Ihan tosi: kansan oma valinta? Kansa kun valitsee mitä tahansa, aina tulee turpiin. Ei ole järkeä tuhlata vähäisiä voimavaroja asiaan, mille ei voi mitään...

Käyttäjän JennyLatvala kuva
Jenny Else-Maj Latvala

Osuva kirjoitus, joka on helppo allekirjoittaa.
Kantasuomalaisten suut on tosiaan hyvin tukittu sillä kaikenlainen asiallinenkin arvostelu tätä turvapaikkabisnestä kohtaan nostaa esiin sen kuuluisan rasistikortin.
Sosiaaliseen mediaan on värvätty kymmeniä poliiseja kyttäämään mahdollista vihapuhetta vaikka kenttäpoliisien määrä on ollut huolestuttavan alhaalla jo 20 vuotta? Tällainen on päättäjiemme arvomaailma tänä päivänä.

Oma kansamme on peloteltu säikyiksi hiiriksi, jotka pysyvät hiljaa poteroissaan ja kauhulla odottavat, millainen päättäjien seuraava isku tulee olemaan.

Suomi 100 vuotta?
En näe siinä tämän päivän valossa mitään juhlittavaa...Harvat ja valitut sitä taas kerran juhlivat ja meille tavallisille tallaajille on varattu vain laskun maksajan rooli.

Käyttäjän milkoaikio kuva
Milko Aikio

Arvostan, että sieltä teidänkin rintamaltanne otetaan kantaa suomalaisen köyhän puolesta. Kun itse olin vielä mukana Perussuomalaisissa, asenne suomalaiseen köyhään oli sama kuin maahanmuuttajaa kohtaan. Ihan suoraan sanottiin, että työtön on "loinen". Siinä suurin syy, miksi en Perussuomalaisia enää kannata. Puhumattakaan leikkauspolitiikasta, jota "maahanmuuttokriitikot" ovat hallituksessa innokkaasti ajaneet, vaikka nrannalle jääneet esittävätkin nyt oppositiossa viatonta. Perussuomalaiset on tätä nykyä Kokoomuksen apupuolue ja köyhän vihollinen.

Toimituksen poiminnat